🎄 Για να κλείσει ευχάριστα το 2023, σας προσκαλούμε στο 12ο Invited Talk Session της έδρας Jean Monnet!
⌛️ Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στις 18:00 μ.μ., η έδρα Jean Monnet στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων και Κινδύνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποδέχεται την κ. Κλημεντίνη Διακομανώλη σε μια διαδικτυακή διάλεξη με θέμα: «Παραπληροφόρηση στην Ευρωπαϊκη Ένωση: Απαντήσεις σε ένα περιβάλλον πολλαπλών κρίσεων». ⚠️
💻 Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM:
• Meeting ID – 92410878631
• σκανάροντας το QR code που βρίσκεται πάνω στην αφίσα.
⚠️ Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης!
👩🏼‍💻 Την διάλεξη θα συντονίζει η Αμαλία Τριανταφυλλίδου, Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
__________________________________
ℹ️ Η Κλημεντίνη Διακομανώλη είναι στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2002 με ειδίκευση σε θέματα Τύπου και Επικοινωνίας και μακρά επαγγελματική εμπειρία στο χώρο της ευρωπαϊκής ειδησεογραφίας και δημοσιογραφίας. Από το 2021 ειδικεύεται στην παραπληροφόρηση.
🗞️Έχει υπηρετήσει ως Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου στις Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και στην Κύπρο και έχει διατελέσει Επικεφαλής των δύο Αντιπροσωπειών ανά διαστήματα. Από το 1998 υπηρέτησε ως διπλωμάτης στις Βρυξέλλες, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. και στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο.
📚Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Fake News: Τι κάνει η Ευρώπη;» που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2021. Τακτική εισηγήτρια στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεσμοί, Επικοινωνία και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση» στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας.
👩‍🎓Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως Δικηγόρος Αθηνών. Επίσης, απόφοιτος της πρώτης σειράς Ακολούθων Τύπου της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.
Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο και στην Εγκληματολογία στη Γαλλία και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
_________________________________________